U poslovnoj zoni Ciljuge II u Živinicama u toku je izgradnja nove fabrike vrijedne preko 20 miliona konvertibilnih maraka, u kojoj će domaća firma DISK Živinice proizvoditi poliuretanske termoizolacione panele.

Završetak radova i otvaranje nove fabrike, prema riječima direktora firme DISK Zijada Selimovića, planirani su za početak 2023. godine, a u novoj fabrici otvorit će se i nova radna mjesta.

Firma Disk posluje 26 godina i specijalizirana je za trgovinu građevinskim materijalima, proizvodnju limenih krovova i fasada.

Poslovna zona Ciljuge II bila je jedan od najvažnijih alata za stvaranje preduslova za poduzetništvo, a ulaganje u poslovne zone podstiče otvaranje novih, te rast postojećih preduzeća.

˝Razvoj privrede je srce razvoja svake lokalne zajednice, jer je to preduslov zapošljavanje, odnosno da ljudi ostaju u našoj lokalnoj zajednici i državi Bosni i Hercegovini˝, izjavio je Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica.

Inače, formiranje Centra za biznis doprinijelo je pojednostavljenju procedura i u Gradu Živinice se za dva sata može dobiti dozvola za pokretanje obrta, a za 72 sata građevinska i urbanistička dozvola.