Postupajući tužioci Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, zajedno s policijskim djelatnicima Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS na terenu, realiziraju akciju kodnog naziva "Start".

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Akcija "Start" se odnosi na više od deset fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti na terenu, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima, prema svim osumnjičenima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako javljaju mediji, policijski službenici MUP-a KS pretražuju kabinet načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića u sklopu akcije "Start".