Iz dana u dan situacija na prostoru bosanskohercgovačkog entiteta RS-a po pitanju sigurnosti Bošnjaka je sve teža i ugroženija.

I večeras, oko 20:00 sati u Kamenici napadnut je Senad Sejfić.

Napad je izvršen od strane nekoliko osoba u vidnom alkoholisanom stanju, koji su u povratku sa neke fešte zaustavili se baš u u čisto bošnjačko naseljenom mjestu (Kamenica Gornja) i počeli praviti nerede, javlja TV Podrinje.

Od vidno uznemirenog stanovništva Kamenice saznajemo da su te osobe upravo zaustavile automobil Senada Sejfića, a zatim ga napale.

Naime, Sejfić se vozilom kretao pored džamije, navodno da je bio pošao u džamiju na namaz, a potom u Tuzlu, kada je naišlo nekoliko vozila, koja su dolazila iz pravca Šekovića.

Vozila su  opkolila Sejfićevo auto, u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave.

Jedna mještanka koja je vidjela šta se događa počela je da vrišti i poziva komšije koje su Senadu pritekle u pomoć, da bi napadači potom pobjegli u pravcu Donje Kamenice. 

Komšije su Sejfića odmah odvele u Policijsku stanicu u Zvorniku i prijavile slučaj, nakon čega su nezavnično saznajemo privedene dvije osobe srpske nacionalnosti.

U momentu dok ovo pišemo Senad daje izjavu u Policijskoj stanici Zvornik, a onda će vjerovatno ljekarski pregled biti urađen u Tuzli.

Vidno uznemireno stanovništvo Kamenice, ali i šire, večeras su se okupili na mjestu napada na njihovog sugrađanina, kod džamije u Kamenici Gornjoj, i traže od samog vrha države i tužilaštva Bosne i Hercegovine da se uključe u ove slučajeve napada na Bošnjake u BH entitetu RS-a.

– Ovo se više ne može trpjeti. Skoro svake sedmice neki Bošnjak ili Bošnjakinja su negdje ovdje u našoj okolini i fizički i verbalno napadnuti. Hoće li ko stati i zaštiti nas Bošnjake u manjem bh entitetu? Hoće li ne daj Bože prvo ko biti ubijen pa će onda se kao nešto konačno početi raditi po pitanju sigurnosti nas Bošnjaka na ovim prostorima? – pitaju se stanovnici Kamenice, a isto mišljenje dijele svi ostali povratnici u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kod džamije u Gornjoj Kamenici okupilo se pedesetak stanovnika očekujući vijesti od stanju svog sugrađanina.

Oni koji poznaju Senada, znaju da se radi o mirnom, staloženom i čovjeku koji je posvećen vjeri i dobroti. Nebrojeno puta svojim djelima i akcijama pokazao je da se radi o zaista humanom čovjeku koji ako ne može pomoći neće ni odmoći. Zbog toga je ovaj napad još više uznemirio stanovnike Kamenice.

Detaljnije o napadu u toku noći ili ranim jutarnjim satima, kada očekujemo i javno oglašavanje od strane Policijske uprave Zvornik, ali i od samog Senada Sejfića.