Kada su se 2014. godine okupili članovi srbijanskog fudbalskog kluba iz Ljiga, koji nosi naziv Stari drugari, ideja im je, između ostalog, bila da sport ujedini ravnogorski i partizanski pokret. Tako su na klupski grb stavili likove Josipa Broza Tita, doživotnog predsjednika bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića.

Osnivač kluba, prenosi portal Lepote Srbije, izjavio je da je znao da je to moguće, jer je takav primjer imao u svojoj porodici.

"Majčin otac je bio u partizanima, a očev otac u četnicima. Poslije nekoliko godina su postali prijatelji, žive u miru, u slozi. Tako se rodila ta ideja da ljuti rivali u životu i pričama mogu biti ujedinjeni na terenu i boriti se za iste ciljeve", kaže za RINU Momčilo Dragojević, osnivač i predsjednik kluba Stari drugari.

Za klub navodno navijaju i navijači Crvene zvezde, ali i Partizana, inače ljuti rivali. Tribine su, navode, uvijek pune, a klub je pri vrhu Međuopštinske lige Kolubarskog okruga.

"U klubu nema priče čiji su preci bili partizani, čiji četnici. Timski duh i drugarstvo su iznad svega. Da su se i ti ljudi udružili onda kad je trebalo, srpska historija vjerovatno bi izgledala drugačije. Sve se može kada se hoće, što pokazuje i naš primjer i to bi bila glavna poruka", kaže fudbaler Marko Martinović.

˝Nema dileme da su Stari drugari uspjeli da urade ono što nijednom političaru do sada nije pošlo za rukom i dokazali da ujedinjeni možemo mnogo bolje i mnogo više˝, zaključuju novinari iz Srbije.