“Nismo bili iznenađeni što su se čečenske otpadničke milicije pridružile borbi na strani križarske Rusije, oni nisu mudžahidi, oni su kopilad.”

Riječi su to kojima je takozvana Islamska država napala čečenske milicije koji se bore u Ukrajini koje je objavila sinoć. Kazali su i kako ih ne zanima ko će izaći kao pobjednik iz rata između Rusije i Ukrajine, jer je to samo uvod u druge sukobe koji će doći u budućnosti.

“Njihov primjer (primjer Čečena) je primjer sudjelovanja nevjerničkih milicija evropskih zemalja u borbi uz Ukrajinu (...) To će se intenzivirati i eskalirati u narednim godinama; a ovaj rat i ratovi koji će uslijediti otkri će da u svakoj zemlji postoji otpadnik Kadirov (čečenski vođa) koji se bori na Putinovoj platformi! Kao što su prethodni ratovi otkrili da u svakoj zemlji postoji otpadnik Karzai (bivši afganistanski predsjednik) koji se bori na Bushovoj platformi!”

Takozvana Islamska država (Isis, Daesh) se hvali da su organizacije osnovane kako bi spriječile ratove poput onih u svijetu u prošlosti “sve dok sablast rata nije došla da im ponovno zaprijeti. Ovo što se danas događa u direktnom krvavom ratu između pravoslavnih križara, Rusije i Ukrajine samo je jedan primjer izrečene kazne i nećemo se upuštati u prognoze o ishodu i toku aktuelnog rata, u smislu njegovog nastavka i širenja na druge križarske zemlje.”

Priznaju da “kakav god bio rezultat, nema sumnje da će se desiti važne posljedice koje će promijeniti mnoge zakone mira i rata između ovih zemalja”. Oni tvrde da je cilj Amerikanaca zbaciti moskovski režim i zamijeniti ga režimom prijateljskim prema Sjedinjenim Državama.”

“Na terenu, ovaj rusko-ukrajinski rat, bio dug ili kratak, samo je početak i uvod u nadolazeće križarske ratove. Nadalje, to je kazna koja im je nametnuta za njihovo nevjerovanje u Svemogućeg Boga.”