Uskoro izlazi film ˝Oluja˝ redatelja Miloša Radunovića, a društvene mreže prepune su reakcija. Dok neki smatraju da će se napokon prikazati stvarni događaji iz avgusta 1995. godine, mnogi se pitaju hoće li to baš biti tako i je li riječ o novoj Vučićevoj propagandi.

Jedna od objava koja je posljednjih dana privukla najviše pažnje je ona srpskog blogera Libkonza zbog koje mu, kaže, stalno dolaze prijetnje.

˝RTS javlja da je snimljen film o Oluji. Da li je u početku filma prikazan Šešelj dok drži miting u Kninu i govori Srbima kako ne treba da prihvate plan Z4? Da li je prikazana srpska policija koja po naređenju srpskih vlasti brani nesretnom narodu da uđe u Srbiju? Ima li scena gdje građani Srbije nesretnom narodu prodaju običnu vodu po cijeni od 10 maraka za litar? Ima li scena zlikovca Arkana koji otima nesretne ljude i šalje ih u Erdut? Ima li šta o planu Z4? O Jasušiju Akašiju koji je MOLIO srpske lidere da ga prihvate?˝, naveo je ovaj tviteraš.

˝Srbija se nije suočila sa bliskom prošlošću po ni jednom pitanju. Srbija nije naučila ništa ni iz jednog poraza. Srbija nije popisala svoje žrtve. Srbija nije liječila svoje rane. Srbija nije razumjela tuđe rane. Zato Srbija luta. Srbija se boji da se suoči sa realnošću. Živimo u mržnji. Na TV-u ćemo gledati priloge o tome kako Hrvati slave. Čućemo priču o dječaku istog imena i prezimena kao ja, koji je od Knina do Srbije vozio traktor i saznati čime se on danas bavi. Prešutjet će se to da su Hrvati koristili oružje nabavljeno u Rusiji. Šutjet će se o tome da se manje od mjesec dana prije Oluje desila Srebrenica, koja je sigurno doprinijela opredjeljenju svjetske javnosti da se Hrvatima aminuju zločini. Moji roditelji su porijeklom iz Knina, majka je tamo i rođena. Mnogo rodbine je bilo. Deda je umro nekoliko mjeseci nakon Oluje, od tuge za rodnim krajem. Moji zemljaci nisu dobili državljanstvo prije dolaska DOS na vlast. SPS i SRS im ga nisu htjeli dati. Danas su skoro svi oni glasači SNS. I krive zapad za našu nesreću. Jebiga, ima nešto i do nas. Bilo je spontano, praštajte ako je nepovezano˝, naveo je.

Uslijedile su, kaže, brojne prijetnje te je morao blokirati stotine korisnika Twitter-a.

"Preko 2000 lajkova (hvala) za 24 sata, ali više uvreda u jednom danu nego za 10 godina na tviteru. Stotinjak blokiranih. Mnogo teško pada suočavanje s istinom", napisao je.