Ove je godine ramazan došao 13. aprila, sveti mjesec muslimana, mjesec posta. Ramazanski post je jedan od stupova vjere, mjesec u kojem se tokom dana vjernici odriču jela, pića, duhana i seksualnih užitaka, a tu vjersku obavezu praktikuju i sestre Bellu i Gigi Hadid, muzičar DJ Khaled, manekenka Shanine Shaik, između ostalih.

Porodica Hadid jedna je od najpopularnijih povezanih s islamom. Palestinskog su porijekla i Bella i Gigi u nekoliko su navrata komentirali da im je njihov otac Mohamed Hadid prenio ljubav i poštivanje njihove tradicije i korijena.

„Bajram i ramazan smo dočekivali i slavili sa porodicom. Radila sam to odmalena. Kad sam odrasla, radila sam i išla u školu pa nisam mogla toliko dugo postiti. Moj otac je jako strastven u vezi s tim i to je ono što me je zanosilo i uzbuđivalo zbog mojih korijena“, priznala je Bella u razgovoru za Harper’s Bazaar.

Zayn Malik, jedan od bivših članova grupe One Direction, još je jedna poznata osoba koja je dio svog života slijedila islamsku religiju. Englez pakistanskog porijekla priznao je prije tri godine da, unatoč odrastanju s muslimanima, nije prakticirao vjeru. Međutim, pjevač je na svojim društvenim mrežama objavljivao poruke "Ramadan Mubarak" na početku svakog svetog mjeseca u znak svog poštovanja prema tradiciji.

Još jedna slavna osoba koja slijedi muslimansku kulturu je američka glumica Lindsay Lohan, koja se preselila u Dubai 2018. Mlada je žena primila islam iste godine, nakon što je pažljivo proučila Kur'an i priznala da joj je religija pomogla da započne novu fazu, daleko od problema koji su je pratili u životu.

Model Victoria's Secreta Shanina Shaik, pakistanskog porijekla, odrasla je po muslimanskim običajima i živi svakodnevno prema islamskoj tradiciji. Mlada žena posti tokom ramazana i na mrežama je objasnila da njezin otac, saudijsko-pakistanskog porijekla, razumije čime se bavi i ponosan je na to kakva je žena postala.

Američki muzičar DJ Khaled još je jedna poznata osoba koja je otvoreno govorila o svojoj vjeri. Reper, rođen u New Orleansu od roditelja Palestinaca, prenosi muslimanske vrijednosti svom sinu i više puta je priznao da poštuje islamsku tradiciju. "Dajem sve od sebe da se pridržavam uvjerenja i jako je lijepo što postimo", priznao je u intervjuu za GQ.

Jermaine Jackson, bivši član grupe The Jackson 5, primio je islam 1989. Američki pjevač govorio je o važnosti posta za njegovu vjeru, kao i pomoći onima koji nemaju šta jesti. „To je najvažniji trenutak jer žrtvujemo neke svoje svakodnevne stvari i mislimo na one manje sretne. Mislite na one kojima nije lako, a razmišljajući o tome i čineći dobra djela, približavate se Bogu”, kazao je samo jedan od brojn ih poznatih ličnosti širom svijeta koji poste ramazan.