U prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održana je vanredna sjednica Skupštine Tarikatskog centra u Bosni i Hercegovini. Skupštinom je predsjedavao šejh Edib Kravić, a uz njega su bili i zamjenik šejh Haris Hadžić te predsjednik ovog tijela koje okuplja derviške redove na području Bosne i Hercegovine, ali i u inozemstvu, prof .dr. Ćazim Hadžimejlić.

Na zasjedanju održanom 12. marta usvojene su izmjena Statuta koji je, prema riječima šejha Ediba Kravića, posljednji put izmijenjen već sada davne 2002. godine.

„Izmjene nisu velike. Statut smo uskladili s pozitivnim zakonskim propisima te je došlo do manjih organizacionih izmjena zbog bolje funkcionalnosti. Odsad je Statutom predviđeno da Skupštinom predsjedava predsjedavajući, tj. neće biti više predsjednika Skupštine, a izabran je i Sud časti“, kazao je za Stav šejh Edib Kravić.

On je naglasio da je posebno važno što su na ovom zasjedanju bili prisutni šejhovi i vekili tekija, zavija te medžlisi-zikra iz svih dijelova naše države.