Salko Tursunović, predsjednik skupštine opštine Srebrenica, u saradnji sa lokalnim NIP-om formirao komisiju za izmjenu naziva ulica u Srebrenici što je priprema da Srebrenica dobije ulicu 9. januar i ulicu Srpske vojske.

"Općinski savjet Stranka za BiH Srebrenica i Općinski odbor SDA Srebrenica najoštrije osuđuju postupak odbornika Salke Tursunovića koga su Srbi izabrali za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica da u saradnji sa srpskim političkim partijama i rukovodstvom lokolanog NIP-a formira Komisiju za izmjenu naziva ulica u Srebrenici, čime Srebrenica uskoro dobija Trg 9. januar i ulicu Gorana Zekića", stoji na početku zajedničkog saopćenja.

Iz SBiH i SDA poručuju da ovo nije prva izdaja Salke Tursunovića, ali ih iznenađuje pristanak rukovodstva NIP-a da bude dio izdajničke ekipe koja će sprovodio velikosrpske političke projekte.

"Prije samog održavanja Skupštine pozvali smo predložene članove komisije i upozorili ih da ne učestvuju u izdaji Salke Tursunovića i pored obećanja da će se povući iz procedure, nažalost isto nisu ispoštovali. Skupština opštine Srebrenica na današnjoj sjednici imenovala komisiju za izmjenu ulica u Srebrenici. Za odluku su glasali svi srpski odbornici i Salko Tursunović. Pored 4 člana iz reda srpskih partija imenovana su i tri člana koje je predložio Salko Tursunović u sastavu:
- Sejdalija Suljić predsjednik NIP-a
- Admir Hasanović predsjednik skupštine NIP-a i
- Salko Nukić".