On je istakao da je plan, ako Arapi potvrde specifikacije ovih borbenih vozila, da im u naredne četiri godine isporuče više stotina “Vihora”.

Borbeno vozilo “Vihor” je lako taktičko vozilo, čija je tržišna cijena, u zavisnosti od opreme, oko 500.000 eura i ono nije napravljeno na komercijalnoj platformi.

Do kraja godine TRB će ponuditi i novi pištolj pod nazivom “šejtan”, doduše Ristić je ranije najvljivao da se zove “vampir”, valjda je šejtan prihvatljiviji arapskom tržištu od vampira.

Veliki je to uspjeh naše ekonomske diplomatije sa Elmedinom Konakovićem na čelu i dubokih ekonomskih veza sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, za kratko vrijeme uspjeli smo skršiti milone maraka na opskurni sajam u Dubaiju, ukinute su vize, odlična je saradnja sa dilerima,a sada, evo, i izvoz vojne opreme.

Tehnički remontni zavod Bratunac kupila je u postupku privatizacije firma “ELW Global” u vlasništvu Slavenka Ristića. Nikada nije razjašnjeno odakle je zapravo firma koja je kupila Tehnički remont. Prema izvorima iz Vlade RS-a, koja je prodala TRB, “ELW Global” je iz Johannesburga, Južnoafrička Republika, a prema podacima Konkurencijskog vijeća, koje je dalo dozvolu za ovu koncentraciju, firma “ELW Global” ima sjedište u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

O Ristiću nema mnogo podataka. Poznato je samo da je završio gimnaziju u Bijeljini, da je u Njemačkoj završio Fakultet političkih nauka i magistrirao je na bečkoj diplomatskoj akademiji. Govori četiri svjetska jezika, radio je u UN-u, u protuterorističkom komitetu, odakle, kako je kazao u jednom intervjuu, “vuče” dobre veze s ljudima iz bezbjednosnog sektora. Proveo je mnogo vremena u Africi. Rado je viđen gost kod Milorada Dodika, a dobri odnosi na privatnoj osnovi unovčeni su kroz razne poslove koje dobija Ristić.

Jedan od ključnih ljudi Tehničkog remonta iz Bratunca je ratni zločinac Ljubomir Borovčanin, koji je nakon dvije trećine kazne pušten na slobodu. Borovčaninu je suđeno u slučaju “Popović i drugi” za zločine u Srebrenici jula 1995. godine.

Borovčanin je ranije bio predsjendik upravnog odbora TRB-a, a na sajmovima po svijetu, konkretnije u Dubaiju, predstavljao je oklopno vozilo “Despot” i potpisivao ugovore u ime kompanije TRB.