U koncertnoj dvorani u Moskvi došlo je do masovne pucnjave prilikom koje je prema informacijama Federalne službe sigurnosti Rusije poginulo 40, a povrijeđeno više od 100 ljudi.

Najmanje tri osobe u maskirnim uniformama otvorile su vatru, a ruske vlasti su ovaj čin okarakterizirale kao teroristički..

"Ljudi u maskirnim uniformama, njih najmanje troje, ušli su u salu i otvorili vatru iz automatskog oružja", rekao je reporter Sputnjika.

Kako javlja reporter RIA Novosti, nakon pucnjave bačena je granata ili zapaljiva bomba, što je izazvalo požar u koncertnoj dvorani. Trenutno je u toku evakuacija, iz objekta je izvedeno najmanje 100 ljudi, a vatrogasci pokušavaju spasiti i pojedine koji se nalaze na krovu.

Prema informacijama sa Telegram kanala trećina centra je zahvaćena požarom. Vatrogasci čekaju specijalce i ne mogu početi gasiti požar.

Crocus City Hall se nalazi u Moskovskoj oblasti, odmah izvan administrativne granice ruske prijestolnice. Kompleks uključuje koncertnu dvoranu, akvarij i mjesto za svadbe, kao i mnoge trgovine i restorane.