Srbija još ne pripada diktatoru, građani se bore i na ulici i u institucijama, rečeno je večeras na 22. protestu "Srbija protiv nasilja" održanom u Beogradu, javlja Anadolu.

Opozicioni poslanik Radomir Lazović istakao je da Srbija može da bude mnogo bolja ako se građani oslobode Srpske napredne stranke i vlasti srbijanskog predsednika Aleksandra Vučića "koja je okupirala državu".

On je dodao da opozicija ima plan, da želi da promeni Srbiju i da traži za to podršku građana.

Naveo je da je opozicija naterala vlast da raspiše i izbore i da je sada vreme za pobedu.

"Da pobedimo tamu koja je pala na ovu našu državu", istakao je Lazović.

Opozicioni Nebojša Zelenović istakao je danas na protestu "Srbija protiv nasilja" da građani ne treba da imaju iluziju da će Radio-televizija Srbije (RTS) raditi pošteno tokom predizborne kampanje.

On je rekao da 2,8 miliona građana Srbije želi civilizovan život i da ljude koji su protiv režima ne treba da bude briga što ne radi RTS, da javni servis treba da bude sramota zbog načina na koji izveštava i da će građani biti RTS umesto RTS.

Zelenović je ocenio da je intervju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na RTS povodom sukoba u nedelju u mestu Banjska na Kosovu bio sramota "nesposobnog čoveka koji ume samo da kuka kako mu je teško".