Apple Store u trgovačkom centru Alderwood u državi Washington opljačkan je prošlog vikenda. Lopovi su se na mjesto pljačke došli provalivši najprije u obližnji kafić Seattle Coffee Gear. Tu su ušli u toalet i izrezali rupu u zidu veličine 60 x 45 cm kako bi došli do stražnje prostorije ‌Apple Store‌a.

Provalnici su time uspjeli zaobići sigurnosni sistem i ukrasti ukupno 436 iPhonea te drugih Apple uređaja u vrijednosti od približno 500.000 dolara.

Prema riječima menadžera Seattle Coffee Geara Erika Marksa, iako je kafić u blizini ‌Apple Storea,‌ zbog načina na koji je radnja raspoređena to se na prvi pogled ne može jednostavno uočiti. “Nikada nisam realizirao da smo tako blizu ‌Apple Store‌”, rekao je Marks za medije. “Dakle, neko je to zaista morao dobro osmisliti i imati pristup rasporedu tržnog centra.”

Policija je uspjela doći do nadzornog snimka krađe, ali kako je to dio aktivne istrage, snimak još nije objavljen. Iz kafića ništa nije ukradeno, ali će zamjena brava i popravku zida kupatila koštati najmanje 1.500 dolara.

Provalnici su nosili maske i nakon krađe nisu pronađeni otisci prstiju.

Nijedan zaposlenik nije bio u ‌Apple Store‌ kada se krađa dogodila jer je trgovački centar Alderwood bio zatvoren preko noći. Glasnogovornik Alderwooda rekao je da rade s policijom na rješavanju incidenta, a Apple još nije komentirao događaj.