Pripadnici Gorske službe spašavanja – stanica Bijeljina Miroslav Vujanović, Nenad Jovanović i Spasoje Živanović danas su skupa s Mustafom Gradaščevićem (SDA), potpredsjednikom Skupštine grada Bijeljine, posjetili ambasadora Palestine u Bosni i Hercegovini, Njegovu ekselenciju Rezeqa Namoura.

“Nj. E. gospodinu Namouri iskazali smo izraze saučešća zbog trenutne agresije cionističkog režima i ubistava hiljada nedužnih civila u Gazi”, napisao je na Facebooku Gradaščević.

Pripadnici GSS-a Bijeljina iskazali su spremnost da čim se steknu uslovi za odlazak otputuju u Gazu kako bi pomogli stanovništvu u saniranju štete od posljedica izraelskog bombardiranja.

Gradaščević je napisao da će kao odbornik i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina na prvoj redovnoj sjednici Skupštine Grada podnijeti inicijativu da Grad Bijeljina u skladu s budžetskim mogućnostima izdvoji finansijska sredstava za pomoć nastradalom stanovništvu Gaze.

“U vremenu kad su mnogi ‘neutralni’, iz nekog razloga šute, kalkulišu, relativizuju stradanje palestinskog naroda, i ovaj put želim reći jasno i glasno, da sam svim svojim srcem i bićem uz Palestinu i palestinski narod”, napisao je Gradaščević.

Treba naglasiti i to da su pripadnici Gorske službe spašavanja iz Bijeljine bili među prvima koji su otišli da pomognu u spašavanju nastradalih nakon zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju 6. februara 2023. godine. Jedna od njih, Miroslav Vujanović, koji je danas bio među gostima kod palestinskog ambasadora, dobio je na ime svog angažmana u Turskoj nagradu u iznosu od 5.000 maraka od predsjednik Rs-a Milorada Dodika. Čitav iznos uplatio je građanima Turske pogođenim zemljotresom.

“Ponosan sam na ljude sa kojima živim – Miroslav, Nenad, Spasoje...”, napisao je Mustafa Gradaščević na kraju svoje objave.