Tetris | 16.08.2023.

U 77. godini

Preselio na ahiret Beriz Belkić, bivši član Predsjedništva BiH

Prije nekoliko godina se povukao iz politike i nije se pojavljivao u javnom životu, a mir je pronašao u poljoprivredi na svom imanju u Prači.

R. I.

Beriz Belkić, bh. političar i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, preminuo je danas u 77. godini života.

Prije nekoliko godina se povukao iz politike i nije se pojavljivao u javnom životu, a mir je pronašao u poljoprivredi na svom imanju u Prači.

Diplomirao je 1989. godine na Ekonomskom fakultetu. Priključio se Stranci za BiH 1996. godine, četiri godine poslije postao je potpredsjednik, a od 2012. je bio predsjednik Političkog savjeta.

Tokom karijere bio na rukovodećim pozicijama u Domu mladih Skenderija i Saobraćajnom školskom centru. Bio je angažiran kao sekretar u SUP-u Ilidža, i načelnik jednog od odjeljenja.

Belkić je od 1996. bio ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, a potom od 1998. i premijer Vlade Kantona Sarajevo. Osam mjeseci tokom 2002. godine bio je i član Predsjedništva BiH.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Spasioci od jutros pokušavaju doći do zatrpanog rudara

Bayraktar TB3 UAV ostvario let s rekordnom visinom

Zabranjen ulazak sa zastavom Palestine na takmičenje za pjesmu Eurovizije

Policija ušla na Univerzitet UCLA i zaprijetila hapšenjem studentima koji protestuju