Tetris | 17.08.2021.

Predsjedništvo BiH odobrilo održavanje EUFOR-ove vojne vježbe "Brzi odgovor"

Ova redovna godišnja vježba EUFOR-a održava se u skladu s Općim okvirnim sporazumom za mir u BiH (Anex 1 A), sporazumom o vojnim aspektima mirovnog rješenja. Vježba će biti održana od 13. septembra do 3. oktobra 2021. godine u južnom dijelu BiH

R. I.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici usvojilo je Odluku kojom se odobrava održavanje vojne vježbe "Brzi odgovor".

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije učestvovao u donošenju odluke, te je usvojena većinom glasova.

Održavanje vježbe "EUFOR – Brzi odgovor 2021" odobreno je na osnovu pisma upućenog od komandanta EUFOR-a, general-majora Alexandera Platzera.

Ova redovna godišnja vježba EUFOR-a održava se u skladu s Općim okvirnim sporazumom za mir u BiH (Anex 1 A), sporazumom o vojnim aspektima mirovnog rješenja. Vježba će biti održana od 13. septembra do 3. oktobra 2021. godine u južnom dijelu BiH.

Vježba omogućava provjeru angažovanja snaga za pružanje podrške bh. vlastima pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

EU pohvalila odgovor BiH na migrantsku krizu

Ramić u Americi na manifestaciji „Domovino, uz tebe smo“

U rijeci Bosni nadomak Žepča pronađeno tijelo drugog radnika iz Turske

Do kraja godine isporuka američkih helikoptera namijenjenih Oružanim snagama