Ruski narod je naš bratski narod, a stoljetna povijest je to više puta dokazala i rusko-srpski odnosi se ne mogu rušiti ni pod kakvim pritiskom, ocijenio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u razgovoru s izaslanikom čečenskog vođe Ramzana Kadirova.

Vučićev ured nije objavio priopćenje o tom sastanku, a Daudov, predstavljen kao savjetnik šefa Čečenske Republike za arapske i muslimanske zemlje, naveo je i na Instagramu da se u ponedjeljak sastao sa srbijanskim predsjednikom, ilustrirajući to zajedničkom fotografijom s Vučićem, javlja Hina.

Na fotografiji sa Daudovom Vučić je ogrnut tradicionalnim nacionalnim čečenskim ogrtačem, dok u ruci drži šubaru, darove dobivene od Kadirova koje mu je predao njegov savjetnik i izaslanik.

Daudov je na početku razgovora prenio pozdrave šefa Čečenske Republike predsjedniku Srbije i srpskom narodu, a na kraju sastanka uručio Vučiću nacionalni ogrtač i kapu, istaknuvši da je “čvrstina Srba slična surovom karakteru gorštaka”, naveo je portal grozny-inform.ru.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov bliski je saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, a u ruskoj invaziji na Ukrajinu, koju Moskva naziva “specijalnom vojnom operacijom”, bore se stotine čečenskih dragovoljaca.

(Izvor: FENA)