Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, posjetio je danas farmu pilića “Pileti” u naselju Đugum kod Konjević Polja u Bratuncu, koju je prije nekoliko dana zahvatio požar.

Prilikom posjete potpredsjednik Salkić je pružio punu podršku vlasnicima farme, te je istakao da je u ovom trenutku najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava

-Ovo je jedna od najuspješnijih priča u procesu povratka Bošnjaka u Podrinje. Osim privatnog biznisa sestre Mejremić i Beganović su se dokazale i na polju humanitarnog rada kroz nevladin sektor.

Farmu „Pileti“ osnovale su sestre Ifeta Mejremić i Safeta Beganović prije skoro dvije decenije, poslove su danas prepustile Safetinom sinu Muharemu Beganoviću, koji uspješno vodi sve poslove.

Portal Tuzlainfo navodi da je Muharem Beganović potvrdio da nije bilo žrtava i povrijeđenih, a 2.000 pilića iz objekta je otpremljeno dan ranije. U gašenje požara su se uključile komšije, a kasnije i vatrogasci iz Bratunca, Milića i Vlasenice.

Šteta se procjenjuje na oko 70.000 KM, a sretna je okolnost da se požar nije proširio na moderni objekat farme, koji ima kapacitet 20.000 pilića po jednom turnusu.