Posve beznačajna Facebook stranica „infozdk“, koja je očito propagandni alat „Osmorke“, jučer iznosi nevjerojatno lažnu tvrdnju da osobe iz najvećih trgovinskih kuća u Bosni i Hercegovini hodaju u ime SDA i potkupljuju zastupnike. Zatim se tvrdnja pokušava legalizirati na anonimnom i opskurnom mediju „Pressmedia“, koji se dovodi u vezu s Aljošom Čamparom i Elmedinom Konakovićem, sa spektakularnim naslovom „Društvene mreže gore: Vlasnik Binga i AS Group Jelah u službi SDA? Nudi se novac zastupnicima ‘Osmorke’?“

VIŠE O TEMI: Odgovorno tvrdimo da do dana današnjeg Suljo Hrvić nikada nije kontaktirao NES Tešanj

Nadalje, na svom Facebooku jučer se javlja Elmedin Konaković da narodu objasni kako Klub Bošnjaka u Federalnom domu nije bitan i kako, eto, ima info da neko nekoga kupuje. Na koncu, ambasadorski zamorac Konaković danas je osvanuo na naslovnici “Dnevnog Avaza“ uz prateći naslov „Bakir laže, narod ga neće“. Vrlo zanimljivo da je nedavno sa sličnom tvrdnjom bila popraćena naslovnica „Dnevnog Avaza“ na kojoj se gizdao Dragan Čović uz naslov „Dosta je laži SDA, idemo s Osmorkom“.

Bez ikakve sumnje, ovo nije prvi put da su posve kompatibilne izjave koje dolaze iz "Osmorke" i one koje izgovara Dragan Čović. Do te mjere da je odjednom iz ustiju "Osmorkinih" glasnogovornika Dragan Čović postao poželjan političar, kojega krase odlike časti i istinoljubivosti. Kod "Osmorke" je nešto manje popularan Milorad Dodik, ali to ne sprečava Nermina Nikšića da ga otvoreno zagovara kao neminovnost na srpskom propagandnom servisu „Telering“, gdje je inače čest gost bio i Fahrudin Radončić. Propali lider SBB-a je u više navrata upravo preko „Teleringa“ slao ljubavne poruke srpskoj politici, a s obzirom da je i danas riječ o istoj političkoj scenografiji i dramaturgiji ne čudi da Nikšić nastupa u istoj „dobroj vjeri“.

Međutim, treba istaći, u jeku onoga što se po medijima naziva „rovovska bitka“ za vlast, da je s današnjim danom očito da se klima počinje uvelike mijenjati u korist SDA. „Osmorka“ jeste potpisala sporazum s HDZ-om, ali to nema vrijednost bez većine u bošnjačkom klubu Doma naroda Federacije BiH. „Osmorka“ jeste počela puštati po medijima najave ko će u koje ministarstvo i otvoreno najavljivati preuzimanje vlasti, što je, sada je već posve jasno, bilo u svrhu stvaranja dojma i pritiska da je njihovo preuzimanje vlasti gotova stvar. Pristanak Hrvata da formiraju vlast bez legitimne bošnjačke većine na federalnom i državnom nivou, otvorilo bi mogućnost da HDZ više nikada ne bude u prilici da formira vlast. Pritom, bez bošnjačke većine nema ni sastavljanja vlasti u Federaciji BiH.

Klima se promijenila, a buncanja koja proizvodi "Osmorka" uskoro će se pretvoriti u otvoreno ludilo, što je logičan slijed onoga što dolazi nakon teške državne izdaje i licemjerja do mjere „potpale u džehennemu“. Brojke im nikako ne idu u prilog. Montaže i laži koje proizvode na „Pressmediji“ samo govore do koje niske razine su spremni ići i, na koncu, koliko su očajni.

Ni manje ni više, spremni su na proizvodnju „medijskog terorizma“. Ovu je složenicu prvi upotrijebio sudija Suda Bosne i Hercwgivine Branko Perić nakon višednevne medijske i političke harange koju su nad njim proveli „Osmorka“ i njoj bliski mediji zbog oslobađajuće presude u slučaju „Memić“. Tražio je, naime, izuzeće u slučaju „Respiratori“ objasnivši čemu je izložen posljednjih dana. Pojava „medijskog terorizma“ od strane „Osmorke“ svakako je tema s kojom ćemo se više baviti u narednom periodu, a za sada tek da primijetimo da ako postoji takva radnja, onda se i oni koji ju provode trebaju imenovati – teroristima. Medijski ili politički, gotovo da je svejedno, na okupu su u istom ekperimentu kojega provode strane ambasade.

Proizvodnja političkih terorista nije trebala biti ona pomoć koju su nam najavljivali iz ambasada, posebno one američke. Bosna i Hercegovina nije Kolumbija s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina 20. stoljeća i njome ne vladaju narko karteli. A tu dolazimo i do same suštine onoga što uistinu „gori“ po društvenim mrežama.

Kartel koji je nedavno pao u međudržavnoj akciji u Emiratima povezuje se po društvenim mrežama s Elmedinom Konakovićem i Aljošom Čamparom.