Nakon što je cijena sirove nafte pala na svjetskom tržištu na najniže vrijednosti od aprila ove godine, ispod 100 dolara po barelu, konačno su se efekti pada cijena počeli osjećati i u Bosni i Hercegovini.

Nažalost, zbog pada eura i konvertibilne marke u odnosu na dolar - valute u kojoj se nafta kupuje na tržištu - cijene još nisu ni izdaleka blizu onima koje vlasnici vozila priželjkuju. Ipak, benzin je na nekim pumpama jeftiniji od danas za 20 feninga.  

U Sarajevu cijena Supera 95 pala je na 3,31 KM, za koliko ga se može nabaviti na El Tarik Oil pumpi. Cijena supera 95 iznosi 3,36 KM po litru na sarajevskim pumpama Hifa Petol, Selex i G-Petrol. Na Energopetrolovim pumpama u Sarajevu cijene za ovo gorivo su 3,41 KM po litru.

Nažalost, pad cijene dizela nije tako izražajan kao pad cijena benzina. Na pumpama G-Petrola u Sarajevu dizel se plaća 3,41 KM po litru, u Selexu je 3,51 KM, kao i na Petrolovim pumpama.

Benzin se po cijeni od 3,31 KM za litar može naći i u Mostaru (Energopetrol) i Tuzli (G-Petrol), dok je u Zenici najniža cijena 3,36 KM (Hifa Petrol) kao i u Bihaću (Hifa Petrol).

Najjeftiniji Super 98 u Sarajevu plaća se 3,46 KM po litru u Selexu i u Hifa Petrolu.