Tetris | 04.02.2022.

Vandalizam

Oštećeno šehidsko mezarje u Starom Vitezu

Konstatovano je otuđenje sedam slavina za vodu, polomljen je stub rasvjete, uništen ormarić za osigurače te je također ukradena i lampa rasvjete

M. A.

Prilikom današnje posjete šehidskom mezarju u Starom Vitezu poslije džuma-namaza uočena su oštećenja dijela inventara unutar samog mezarja koja su nastala najvjerovatnije u proteklih nekoliko dana.

Konstatovano je otuđenje sedam slavina za vodu, polomljen je stub rasvjete, uništen ormarić za osigurače te je također ukradena i lampa rasvjete.

Kako je istaknuto iz Organizacije porodica šehida, poginulih boraca i nestalih lica Općine Vitez, ostaje velika gorčina i bol iz razloga što je ovaj gnusni čin počinjen baš na ovom posebnom mjestu.

"Zahvaljujemo se policijskim organima na ažurnosti i kooperativnosti u evidentiranju nastalih oštećenja i nadamo se skorom pronalasku vinovnika ovog zlodjela. Nažalost, ovo pokazuje da živimo u jednom svijetu poremećenih vrijednosti u kojim ni ova sveta mjesta nemaju svoj mir", istakli su u svom obraćanju.

Valja istaći da je šehidsko mezarje u Starom Vitezu nedavno obnovljeno, a u njemu su ukopane žrtve pokolja koji su počinili pripadnici 4. bojne VP HVO-a i jedinice Jokeri nad bošnjačkim stanovništvom.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Ahlam Albashir osuđena na sedam doživotnih kazni i 1.794 godine zatvora

BIĆE PO ČOVIĆEVOM: Neće se razmatrati "trojkin" izborni zakon nego HDZ-ov

SOLJENJE TUĐIH RANA: Dodik bi 2. maja da položi cvijeće u Potočarima

DA NIJE TUŽNO, BILO BI ŽALOSNO: U Vladi FBiH slave godinu dana svoje vlasti