Tetris | 23.10.2023.

“Stop Genocide in Gaza”

Osim Sarajeva i Tuzle, poruke podrške Palestini stigle i iz Srebrenika i Živinica

U Srebreniku i Živinicama postavljeni su ekrani na kojima su na zelenoj podlozi bijelim slovima ispisane poruke “Stop Genocide in Gaza” i “Israel kills children”.

R. I.

Sarajevo i Tuzla su bh. gradovi u kojima je došlo do masovnog okupljanja kojim se iskazala podrška Palestini, državi koja živi jedan od najtežih perioda u svojoj historiji. Nekoliko hiljada ljudi poslalo je poruke podrške narodu Gaze i skrenuli su pažnju na stradanja nevinih civila.

Međutim, i u mjestima u kojima nije došlo do organiziranog okupljanja nije izostala podrška Palestini. Naime, u manjim bh. gradovima u frekventnijim ulicama postavljeni su displeji koji upozoravaju na zločin koji trenutno nad civilima Gaze provodi izraelski okupatorski režim.

Naprimjer, u Srebreniku i Živinicama postavljeni su ekrani na kojima su na zelenoj podlozi bijelim slovima ispisane poruke “Stop Genocide in Gaza” i “Israel kills children”.

Nije poznato ko stoji iza ove hvale vrijedne inicijative.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Policija New Yorka upala u zgradu Univerziteta Columbia

Sindikati uputili Prvomajski proglas radnicima i čestitku

Majke Srebrenice: Rezolucija o Srebrenici je pečat na istinu

Tužilaštvo BiH informiralo Vladu FBiH da se vodi istraga protiv pripadnika FUP-a i trebali bi biti suspendovani