Veza između Osama Bin Ladena i londonskog Arsenala datira iz 1993. kada je osnivač Al Kaide došao u taj grad. Iako se za Bin Ladena do tada u svijetu već čulo, u Engleskoj se o njemu malo znalo.

Ideolog terorističkih napada 11. septembra živio je tada u Londonu a u slobodno vrijeme gledao je fudbalske utakmice, piše Adamu Robinson u knjizi "Bin Laden: Iza maske terora”.

Od svih ekipa jedna mu je posebno privukla pažnju: Arsenal, čiji je navijač postao. Bin Landen je bio toliko oduševljen "Topnicima", nadimkom koji je londonska ekipa dobila jer je nastala u tvornici oružja, pa je odlučio otići pogledati nekoliko utakmica uživo na kasnije srušenom Highburyju te sezone.

Bio je na utakmicama koje je klub igrao protiv Torina i PSG-a, u Kupu evropskih kupova u sezoni 1993-94.

Osama je Abdullahu, najstarijem od svoje 13 djece, prenio svoju strast prema engleskom klubu i kupio mu je Arsenalov dres u fan shopu sa imenom Ian Wright i brojem osam na leđima. Bio je toliko fanatičan navijač da je čak razmišljao o kupovini kluba.

Prema Robinsonu, Osama bin Laden imao je svoje uobičajeno mjesto u zoni Clock End, u kutu stadiona ispod sata. Taj sat, nakon što je Highbury srušen, premješten je na novi stadion Fly Emirates, gdje zauzima počasno mjesto, jer je to prvo što vidite kad prođete kroz glavni ulaz).

Nakon terioritičkih napada na SAD, kada se saznalo da je redovno gledao utakmice, navijači su mu čak spjevali pjesmicu na ritam pjesme Volare, Domenica Modugna.

Nakon užasnih napada na SAD, kada je već sviujet znao da je Osama fan Arsenala, klub se zvanično ogradio od njega objavivši da je terorista persona non grata kojem je zauvijek zabranjen eventualni ulazak na stadion.