Nermin Sulejmanović iz Gradačca, koji je danas u tom gradu ubio tri osobe, među kojima i svoju suprugu, čije ubistvo je snimio i objavio na Instagramu, počinio je samoubistvo, potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Još tri osobe su ranjene.

On je samoubistvo, prema nezvaničnim informacijama, počinio iz vatrenog oružja, upucavši se pred policijom nakon što je lociran i opkoljen.

Ranije tokom dana, a nakon višestrukih ubistava, Sulejmanović se ponovo uživo uključivao putem Instagrama, izražavajući nadu da je ubio i policajca. Siguran je, govorio je tokom javljanja, da je usmrtio ženu, jednog čovjeka i njegovog sina.

˝Mogao bih još kojeg policajca usput da ubijem. Može li neko napisati koliko sam ljudi ubio? Znam za ženu i dva muškarca. Pucao sam na policajca, ne znam šta je s njim˝, rekao je tom prilikom.

Također, najavljivao je da ima namjeru nastaviti ubijati, a porazno je da su prenose i užasavajući snimak pregledale hiljade korisnika ove društvene mreže, na kojoj je ubica u kratkom roku dobio nekoliko stotina pratitelja.

Inače, Sulejmanović je bio bodybuilder i fitness trener, a prošle je godine osvojio dvije zlatne medalje u poluteškoj kategoriji na međunarodnom Diamond kupu u Pragu i Balkanskom kupu Knjazevac.

Sulejmanović je od ranije poznat policiji i pravosuđu, a 2016. godine za njim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem. Godinu ranije bio je uhapšen kao dio narkogrupe u velikoj akciji u Tuzlanskom kantonu, kada su uhapšene još 24 osobe.