Nakon što je pokrenuta osmišljena smicalica oko revizije tužbe protiv Srbije, pa se vidjelo da su za to planirani koraci, nagrade i mediji, Nezim Halilović Muderris na svom Facebook profilu objavio je da se TVSA aktivno uključila u širenje neistina u korist jednog političkog bloka.

Kako navodi, šokantno je da su u dnevniku objavili Facebook status Elmedina Konakovića, a koji se odnosi na dešavanja na drugoj televizijskoj kući.

"Zamislite koliko je direktorica Duška Jurišić morala zgaziti vlastitu profesionalnost i odlučiti se da ostane zapamćena kao sluga Konakovićeve politike i povlačiti niz ovakvih poteza. Posegli su za Facebook statusom pa su ga promovisali putem javnog servisa, a ne privatnog medija, kao da je ta socijalna mreža neki zvanični izvor. Koliko je samo Facebook statusa različitih zvaničnika pa ne nađu mjesto na TVSA. Još je sramnije što su birali temu koja je dio izvještavanja neke druge televizijske kuće. Ovo je definitivni krah posljednje nade u profesionalizam nametnute uprave na TVSA", istakao je Muderris.

Dalje ističe kako se TVSA uključila u kampanju oko "izdaje revizije" i dopustila da bude prikazan i pročitan Facebook status u kojem Elmedin Konaković kreira kampanju protiv Stranke demokratske akcije i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića.

"Da bi dokazali svoje služenje i odanost sarajevskom režimu, navodim činjenicu da sutradan nisu prikazali zvanični stav SDA i odgovor gospodinu Konakoviću. Može Konakovićev Facebook status, a ne može institucionalno reagiranje najjače stranke u Bosni i Hercegovini. Tu uprava 'Trojke' na TVSA nije stala. Nekoliko trenutaka poslije nam prikazuju gospodina Željka Komšića i to opet oko onoga što se u paketu sa pričom o reviziji presude dešavalo na drugoj TV kući. Uzeli su jedan njegov dio samo da bi mogli pustiti gospodina Zlatka Lagumdžiju da mu spočita koaliciju sa SDA. Bez imalo srama koriste TVSA da prozovu gospodina Komšića i njegovo prodržavno koaliranje sa SDA ne libeći se da se pozovu na dešavanja ne na TVSA, već na nekoj drugoj televiziji", istakao je on.

Također, piše da u dva navrata TVSA spominje Face TV i referira se na njihov program samo da bi se, prema njegovim riječima, priključila manipulativnoj agendi "Trojke".

"Ovim su jasno, oholo i bez imalo srama pokazali da su dio 'Trojkine' prateće medijske strukture. Nema ništa što 'Trojka' prozivodi od svoje propagande, a da u širenje toga nije uključena i TVSA. Nekoliko dana prije toga TVSA započinje dnevnik sa obraćanjem javnosti funkcionera SDP-a. Istog dana je bilo i obraćanje javnosti sindikata radnika u obrazovanju, ali im status stotina i stotina učitelja i profesora nije bilo bitniji od reklamiranja nekih poteza SDP-a koji će tek doći na red. Mislili smo da je RTRS mračna strana novinarstva kojoj se možemo čuditi i smijati iz civilizovanog Sarajeva. Eto, u samom Sarajevu imamo identičan nivo bahatosti i režimskog poltronstva koje je sramnije tim više jer govorimo o javnom mediju kojeg finansiraju svi građani", njegova je poruka.

Na samom kraju, Nezim Halilović Muderris kaže da TVSA pomjera granice neprofesionalizma i maltretiranja žrtava oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu te da imaju mnogo takvih postupaka posljednjih godina.

"Samo nekoliko dana poslije revizionističkih izjava o broju ubijene djece u opkoljenom Sarajevu, TVSA nam prikazuje Srđana Puhala. Ne mare oni kako će to uznemiriti roditelje, braću i sestre ubijene djece pa čim prije prikazuju tog čovjeka, kao da mu žele odmah pojačati kod žrtava narušeni autoritet i dočarati ga kao nekoga kojem trebamo vjerovati i ko je dostojan pojavljivanja u programu televizije", zaključio je.