Njemačko tužiteljstvo zatvorilo istragu za seksualne zločine protiv pjevača banda Rammstein zbog nedostatka dokaza. Ta je pravosudna institucija otvorila istragu prošlog juna nakon nekoliko optužbi žena koje su kazale da su navodno seksualno zlostavljanje od strane frontmana tog banda.

Državno tužiteljstvo u Berlinu sada je saopćilo da odustaje od istrage protiv pjevača i frontmena njemačke rock grupe Rammstein Tilla Lindemanna, optuženog za više kaznenih djela seksualnog zlostavljanja, jer nisu pronašli nikakve dokaze za pokretanje slučaja, prenosi nekoliko evropskih listova.

Berlinsko tužiteljstvo otvorilo je istragu protiv Tilla Lindemanna nakon nekoliko optužbi od strane mladih žena koje su tvrdile da postoji sistem kastinga i vrbovanja fanova koej se odvodi da imaju seks s njim na zabavama nakon koncerata. Skandal je izbio nakon svjedočenja jedne Irkinje koja je prijavila litvanskoj policiji da su joj nešto ubacili u piće na after partyju nakon koncerta grupe u Vilniusu u maju.

U tim susretima, prema opisu svjedoka, vršene su seksualne radnje, a bilo je i slučajeva nasilja i zlostavljanja. Neki od njih su istaknuli da su im nuđeni alkohol i droga ne pitajući ih za godine. "Brzi završetak istražnog procesa od strane berlinskog tužiteljstva pokazuje da nema dovoljno dokaza da je naš klijent navodno počinio seksualne zločine", komentirali su Lindemannovi pravni zastupnici.

Tužitelji su tvrdili da agencije za provođenje zakona tek trebaju primiti iskaze bilo koje navodne Lindemannove žrtve. Osim toga, istražitelji također nisu pronašli dokaze da je osumnjičenik počinio seksualni napad uz pomoć droga ili koristio neravnotežu moći za seksualno iskorištavanje maloljetnika.

Poznati po svojoj spektakularnoj pirotehnici i provokativnim tekstovima, grupa je prodala više od 50 miliona albuma i rasprodala brojne arene diljem svijeta. Njihova je slava u Njemačkoj kontroverznija nego u inozemstvu, pogotovo nakon što je Lindemann prije nekoliko godina objavio knjigu pjesama i pornografski video. U jednom od tekstova očito mašta o zlostavljanju onesviještene žene. Lindemann na svojim recitalima prikazuje seksualno eksplicitne skulpture koje sam dizajnira i često na pozornici oponaša seksualne radnje.