Edin Forto je preko svoje Facebook stranice obavjestio javnost da je Duška Jurišić njihov prijedlog za zamjenicu ministra ljudskih prava i izbjeglica.

Ako Duška Jurišić nastavi sa radom kakav je imala na čelu TVSA Bošnjacima, loše se piše Bošnjacima, ali i svim bosanskohercegovačkim patriotima koji nisu po kanonu Trojke. S obzirom da Trojka na državnom nivou može popuniti samo kvotu koja pripada Bošnjacima imenovanjem Duške broj Bošnjaka na rukovodećim pozicijama će se dodatno smanjiti. Međutim, tu nije kraj tragediji ako Dodik bude nastavljao sa popunjavanjem bošnjačke kvote podobnim kadrovima.

"Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Naša stranka jednoglasno je podržan prijedlog Duške Jurišić za zamjenicu ministra ljudskih prava i izbjeglica. Izuzetno nam je važno da je Duška Jurišić prepoznala odluku NS da u ovom odlučujućem i izazovnom periodu kandidujemo i imenujemo dokazane borce za BiH. Duška Jurišić je oličenje profesionalnosti, integriteta i hrabrosti. Uvjereni smo da će u resoru ljudskih prava, ali i Vijeću ministara BiH, biti glas ne samo Naše stranke nego ravnopravno svih građanki i građana BiH u čiju je obranu nebrojeno puta stala. Lično me raduje što gospođa Jurišić i ja činimo naš tim u Vijeću ministara, napisao je Forto.