Početkom sedmice Naša stranka je objavila na svom Facebook profilu da će u utorak 8. 2. prezentirati javnosti u Gračanici svoje prijedloge ustavnih promjena. “Zašto mi vidimo samo jednog predsjednika ili predsjednicu BiH koji/a bi imao/la ceremonijalne ovlasti i ograničenje na samo jedan mandat? Kako bi se sva suštinska ovlaštenja prebacila na Vijeće ministara BiH i zašto smo za ukidanje Doma naroda?”, stoji u objavi.

Grafičko rješenje poziva na tribinu u Gračanici o ustavnim promjenama zapravo je dokaz kako Naša stranka još nije savladala ni postojeća ustavna rješenja, a kamoli da prezentira nova.

Naime, u plakatu s pozivom na tribinu stoji karta Bosne i Hercegovine, na kojoj su Brčko distrikt i Posavski kanton “pripojeni” entitetu RS. Valjda misle da im niko, kada su mogli pokloniti HDZ-u Mostar, neće zamjeriti da i RS-u poklone Brčko i Orašje.

Ipak, da ne ispadnu baš totalne neznalice, “grafičari” iz Naše stranke vrlo brzo su s karte izbrisali oba entiteta. Moglo bi se reći da je to samo obična greška, možda i neznanje, ali prateći rad Naše stranke, prije će biti potpuna nezainteresiranost za te prostore u kojima ta stranka nema glasače niti ih žele.