Turski fudbalski klub Fenerbahce poražen je sinoć u četvrtfinalnoj revanš utakmici UEFA Konferencijske lige od grčkog Olympiacosa nakon izvođenja penala. Fenerbahceu nisu pomogla ni dva odbranjena penala Dominika Livakovića, javlja Anadolu.

Ekipa pod vodstvom turskog fudbalskog stručnjaka Ismaila Kartala ofanzivno je ušla u utakmicu odigranu na stadionu Sukru Saracoglu, u azijskom dijelu Istanubla.

Ofanzivan start "žutih kanarinaca" urodio je plodom već u 11. minuti. Poljski reprezentativac sjajno je uposlio Irfana Cana Kahvecija koji je loptu poslao u mrežu Konstantinosa Tzolakisa. 1:0 za Fenerbahce bio je i rezultat prvog poluvremena.

Bh. reprezentativac i kapiten Fenerbahcea Edin Džeko napustio je teren u 74. minuti, zamijenio ga je Michy Batshuayi. Belgijanac je u 82. minuti uspio pogoditi za 2:0, međutim linijski sudija svira nedozvoljenu poziciju.

Dominacija fudbalera Fenerbahcea nastavljena je i u drugom poluvremenu, imali su više prilika i dobar dio utakmice igrao se na polovini gostiju, no problemi u realizaciji spriječili su ih da "riješe" utakmicu u regularnih 90 minuta. Pobjeda od 1:0 bila je dovoljna tek da se susret nastavi u produžecima, s obzirom na to da je prvi susret završen rezultatom 3:2.

U produžecima nije bilo promjene rezultata, pa se o prolasku dalje odlučilo penalima, gdje su više sreće iali gosti. U redovima Fenerbahcea penale su promašili Dušan Tadić, Cengiz Under i Leonardo Bonucci. Dominik Livaković imao je dvije odbrane, ali to nije bilo od pomoći domaćima, te su gosti na penalima slavili rezultatom 2:3.