Kolegijum Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska odlučio je danas da odmah po završetku 11. posebne sjednice započne 12. posebna sjednica parlamenta sa jednom tačkom predloženog dnevnog reda - Nacrt izbornog zakona.

„Zahtjev za održavanje sjednice i dnevni red podnijeli su, u skladu sa članom 170. stav 1 i članom 171. Poslovnika Narodne skupštine, narodni poslanici“, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

Danas je u Banjaluci počela 11. posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj se razmatra „Informacija o aktuelnoj bezbjedonosnoj i političkoj situaciji u svijetu sa aspekta reprekusija na Republiku Srpsku“.

Posebne sjednice parlamenta RS-a zakazane su nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt objavio u utorak da je nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini koje se odnose na integritet izbornog procesa. Tehničke izmjene podrazumijevaju da Centralna izborna komisija BiH imenuje predsjednike biračkih odbora, uvođenje skenera, identifikacije birača i videonadzora.