U subotu, 7. oktobra, u tekiji šejh hadži Ahmed Nuruddin u Tuzli obilježen je mevludski program u povodu rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. Ujedno je ovom svečanošću obilježen i dan ove tuzlanske tekije.

Uz prisustvo velikog broja šejhova, derviša i muhiba te imama hafiza iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, proučen je i kelime-i-tevhid te upućena je dova.

Osim šejha Ediba Kravića, koji je prisutnima poželio dobrodošlicu kao domaćin, okupljenima se obratio i hafiz Ahmed Huskanović u ime muftije tuzlanskoga Vahida ef. Fazlovića. Od šejhova programu su prisustvovali Sead Halilagić, Luan Strinić, Haris Hadžić, Ilhan Hadžimejlić, Mustafa Hadžić, Asim Čakal, Hajrudin Alibašić, Selvedin Pobrklić i Hasan Mustafić, a tu je bio i hafiz Edin Dedić.

Mevlud je inače proučen na staroosmanskom, a zatim i bosanskom jeziku u prijevodu Saliha Gaševića. Nakon toga se pristupilo učenju medžlis-i-zikra koji su predvodili šejhovi Edib Kravić, Sead Halilagić i Asim Čakal.

Kako je ovom prilikom istakao Edib Kravić, riječ je za njega i njegove muride i muhibe o događaju od izuzetne važnosti kojem su prisustvovali i musafiri iz Zvornika, Ključa, Bratunca, Kladnja, Srebrenika, Gradačca, Čelića, Teočaka, Brčkog, ali i iz dijaspore.