Da razuvjeri sve one koji su mislili kako usporedba Fahrudina Radončića s Gazi Husrev-begom neće biti nadmašena, pobrinula se voditeljica predizbornog skupa Naroda i Pravde održanog ove sedmice u Novom Travniku.

“Sada bih da najavim čovjeka koji je sa svojim timom osnovao politički pokret Narod i Pravda (…) On je borac za modernu, ekonomski jaku i sigurnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će jednaka prava uživati svi njeni narodi i građani. On je čovjek koji svakodnevno i na svakom pedlju Bosne i Hercegovine afirmiše političku aktivnost vraćanja oduzetih prava građana”, rekla je na početku voditeljica, a zatim se odlučila na usporedbu lidera NiP-a s glasovitim bosanskim banom, koji je Bosnom vladao od 1180. do 1204. godine.

“Ovo moram spomenuti. Jedan naš sugrađanin i aktivni član NiP-a kaže da ga ovaj čovjek podsjeća na Kulina bana, i to ne samo po visini, već po iskazanoj ulozi lidera i zaštitnika naroda i države. I on to zaista jeste. Lider koji neumorno i nesebično poklanja pažnju svom narodu i koji bez trunke predomišljanja poduzima sve što je u mogućnosti da ovaj narod i državu povede u pravcu prosperiteta, boljeg i pravednijeg života svakog pojedinca na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Dame i gospodo, molim vas da velikim aplauzom pozdravimo najhrabrijeg i najodlučnijeg političara u Bosni i Hercegovini”, kazala je mlada simpatizerka NiP-a.

Nakon velikog aplauza pred okupljene je izišao Konaković te rekao kako je čuo dosta dobrih najava, ali da mu je ova jedna od najljepših.