Na današnji dan 1992. godine, u Tahtali sokaku u sarajevskom naselju Bjelave, od granate ispaljene sa agresorskih položaja poginulo je šestero građana Sarajeva, od kojih su troje bili djeca.

"Dana 10. oktobra 1992. godine mi djeca smo spremali ulicu za ‘igre bez granica’. Dobili smo čak i pohvalu kako smo je lijepo uredili. Zamolio sam svog najboljeg prijatelja Dževada da ne ide kući, da ostane duže da se još malo igramo. Bilo nas je mnogo djece u dvorištu; moj brat i sestra, Dževad, Darko, Anela…“, sjećanje je Mirze Ahmetovića o tom kobnom danu objavljeno na stranici Sniper Alley.

„Onda se odjednom začuo dobro poznati zvižduk granate. Opalila je i podigla se velika prašina. Pobjegao sam u kuću. Bila je velika tišina. Onda sam opet izišao u dvorište. Vidio sam Dževada, ležao je mrtav. Vidio sam malu djevojčicu Anelu kako puže prema meni, a njena mama na drugu stranu… Onda sam opet pobjegao u kuću. Bio je to veliki šok. Granata je pala tačno u dvorište, među djecu.

Mama je istrčala iz kuće da pomogne. A onda su došli vatrogasci da natovare mrtve… Među ubijenima je bila moja sestra Belma, moj najbolji prijatelj Dževad, četverogodišnja djevojčica Anela, mama, tata, baka i mala rodica mog prijatelja Darka, ranjena je sestrina drugarica Mirza…"

Desetog oktobra 1992. godine u igri su ubijeni Belma Ahmetović (5), Anela Isanović (4) i Dževad Dautbašić (9) te još troje odraslih članova jedne porodice: Franjica Bartolec, njena kćerka Azra i zet Miroslav Vapetić.