Ovo nije moj sport, ali zbog budućnosti naše djece nekad moramo djelovati.

Ovo ne pišem u svojstvu umjetnika, već nekoga ko je dio jedne kompanije koja upošljava ljude, plaća porez itd...

Pojavio se ovih dana jedan dječak Kenan Musić koji je željan pažnje.

Dotični je 2018-te kao direktor Omladinskog Film Festivala i Udruženja mladih umjetnika dogovorio posao sa mojom firmom koja se bavi najmom event opreme.

Platio je 1/3 fakture a ostatak je rekao poslije.

To “poslije” je bilo uz petljanje, laži i izbjegavanje... a da je samo rekao na lijep način ili pristao na susret i razgovor, ja bih mu dug vjerovatno halalio.

No, nisam se htio mnogo baviti time sve do jučer kada su mediji objavili da se bori protiv bošnjaštva i Allaha SWT.

Dakle od 2018-te pa sve do jučer ja nisam spomenuo taj dug niti pokrenuo tužbu. I kontam, dolazi Ramazan, ne želim se baviti stvarima koje sam u dosadašnjoj karijeri u širokom luku zaobilazio... kad imam šta vidjeti: dotični me prozva da izmišljam dug i da je pokrenuo tužbu.

Iskreno sam se obradovao!

Evo prilike da naplatim dug koji ću draga srca ako Bog da pokloniti u narodnu kuhinju. Još ako to sve obavimo za Ramazan - veći sevap.

Još samo kratak osvrt na njegov FB status u kojem me je prozvao:

1. “Lokalni slavuj” - sinko, da si hodao malo više po svijetu mogao si naletiti na moj koncert npr. u Valensiji, Parizu, Oslu, Fezu, Čikagu...

2. “SDA pjevač” - standardna izjava za sve one koji krmeljaju u krevetu do 11 sati. Sinko, ja sam nastupao za sve bošnjačke stranke (SDA, SBIH, SBB, NIP, ASDA i druge) i sa istima radim i surađujem kroz rentanje opreme i pjevanja pjesama. To je moj posao.

3. Kako je moja firma “dobivala poslove” - Pa na način da smo kvalitetni i povoljni - tako si i ti pristao na ponudu od strane moje firme. A nisi valjda mislio da stranački dobijam poslove? Pa sinko, mi radimo sa svjetskim firmama i van BiH. Misliš da je stranački npr. Nick Vujičić u Sarajevu, Petar Grašo u Kreševu, prijenos finala svjetskog prvenstva u Dubrovniku itd...

4. “On šeta od V. Vatre do Vijećnice” - sinko, to pokazuje tvoj mentalni sklop, jer ako želis dobro svom narodu onda šetaš od Trebinja do Kladuše...

U prilogu je samo mali dio materijala koji ide kao dodatak tužbi... ostatak ako bude potrebe...

P.S. Jutros su nam još dva stara dužnika izmirili dugove. Valjda se prepali da i njih javno ne prozovem. Poruka za sve ostale koji su dužni našoj kompaniji: ne sekirajte se, ostaje tajna... jedino ukoliko najavite borbu protiv Bošnjaka i Allaha, onda idete na stub srama.