Nakon što je danas obljavljeno kako su tri maloljetne osobe, u privatnom stanu u Mostaru, palile stranice Kur'ana na vodenoj luli-nargili, reagirao je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona. Snimka je objavljena na Instagramu, a stranice Kur’ana su stavljane na žar koji se nalazio u nargili.

''Temeljem objavljenog članka, otac jednog malodobnika, podnio je usmenu prijavu za krivičo djelo 'Ugrožavanje sigurnosti' Sektoru kriminalističke policije MUP-a HNK. Inspektori cyber-kriminala, operativnim mjerama i radnjama utvrdili su kako je na društvenoj mreži Instagram, s lažnih profila zlonamjerno objavljen identitet navodnih počinitelja ovog vandalizma, čime je ugrožena sigurnost maloljetnih osoba'', navodi se u saopćenju MUP-a.

MUP HNK-a je apelirao na građane da ne nasjedaju na neprovjerene informacije, vezane za ovaj i slične slučajeve, te da se suzdrže od komentara na društvenim mrežama, koje za posljedicu mogu imati negativnu reakciju javnosti.

''Uprava policije MUP-a HNK  provodi kriminalističko-operativnu istragu kako bi razotkrila počinitelje i nalogodavce ovog vandalizma'', navedeno je.