Nihad Aličković iz AntiDayton pokreta je napisao da ovaj događaj svjedoči da ni nakon 29 godina Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne diže ruke od ratnih zločinaca, ne prestaje veličati presuđene ratne zločince koji nose teret genocida na svojim imenima.

„Svima nam je poznato da SPC nije sjedila skrštenih ruku niti u Srbiji niti u BiH tokom agresije na Republiku BiH. Poznati su nam mnogi poglavari SPC-a koji su bili u bliskim kontaktima i odnosima sa danas već presuđenim ratnim zločincima, ali i njihovo ispraćanje raznih jedinica koje su bile pod komandom MUP-a Srbije na teritorij RBiH koje su učestvovale u pljačkanju, silovanju, agresiji a onda i u zločinima i genocidu“, napisao je Aličković i dodao da ni danas nakon 29 godina, kada SPC obilježava blagdan i godišnjicu osvajanja Beograda od osmanske vlasti, SPC ne može a da sebi ne dozvoli i veličanje presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Aličković je objasnio da je video snimljen u Beogradu, u subotu, 28. 08. 2021. godine te da pokazuje sliku onoga što je Srbija još uvijek i na kojem putu će se sigurno još dugo zadržati.