Saša Trivić vlasnik je lanca pekara “Manja”. Trivić je aktivan na društvenim mrežama pa se pamti kako je na Twitteru čestitao rođendan osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, pa onda na sva zvona hvalio još jednog krvoloka Radovana Karadžića, agresorsku Vojsku Republike srpske nazivao je “finom i kulturnom”, a zbog “sarajevskih Srebrenica”, što je trebala biti još jedna uvreda, najavio je i svoj prelazak iz komunista u četnike. Sve je to radio misleći da su u prvom redu Bošnjaci mahniti i toliki mazohisti da će, uprkos salvi pogrdnih riječi koje se čuju iz njegovih usta, i dalje puniti njegov džep. Ipak, ničija nije do zore gorjela...

Kompanija “Krajina Klas”, u čijem okrilju se nalazi i pekara “Manja”, odlučila je zatvoriti jednu od svojih nekoliko poslovnica koje ima u Sarajevu. U naselju Otoka pekara “Manja” najprije nije radila nedjeljom, a potom je odlučeno da se na neodređeno vrijeme stavi ključ u bravu ovog prodajnog mjesta te su s vrata upućeni malobrojni kupci da njihove proizvode potraže na drugim mjestima u gradu. Kako je ranije istakao Saša Trivić na Twitteru, očigledno isfrustriran sve lošijim poslovanjem, počeli su s planiranjem “proširenja” posla u Srbiji iz razloga što “Bosna i Hercegovina dugoročno nije sretno mjesto ni za život ni za posao”.

Iako je zatvorena pekara “Manja” na Otoci, u Sarajevu postoje prodajni objekti ovog lanca još i na Dobrinji, u Hrasnom, na Koševu te u Vogošći. Treba podsjetiti da su Sarajke i Sarajlije prije tri godine odlučile pozvati na bojkot “Manje”, a na portalima ove pekare u Vogošći osvanuo je i transparent na kojem je pisalo “Srebrenica 28. divizija”.