O tome ko je i šta je Danijal Hadžović, “novinar” Dnevnog Avaza, pisali smo više puta. Govor mržnje, izmišljanje afera, medijske hajke, primitivna islamofobija, crtanje meta na čelo ideološkim i političkim neistomišljenicima te militantna odanost svome vlasniku neka su od upečatljivijih karakteristika lika i djela ovog Radončićevog medijskog zogera za najprljavije poslove.

No, ma kako bio grozomorna pojava u svom službenom kapacitetu vrijednog avazovčeta, Hadžović je daleko gori u poluprofesionalnoj sferi društvenih mreža gdje redovno daje oduška svojoj latentnoj mizoginiji. Budući da Hadžović voli spajati ugodno s korisnim i lično s profesionalnim, takav govor mržnje uglavnom je rezerviran za članice SDA.

Prisjetimo se da je Hadžovićevih uvreda na račun Bisere Turković kada se otvoreno izrugivao njenom fizičkom izgledu ili hajke na Sebiju Izetbegović koju je poredio s Elenom Čaušesku. Ovaj put na red je došla sekretarica IO AM SDA Tuzla Adna Srabović, koju je Hadžović vrijeđao mizoginim i prostačkim seksističkim komentarima.


U maniru pravog mizoginog seksiste, Avazov “novinar” prvo je poručio Adni Srabović da se ostavi društvenih mreža i “ide praviti supu”, da bi zatim, iznerviran njenom sasvim tačnom opservacijom u vezi s Hadžovićevim profesionalnim angažmanom, koji se uglavnom svodi ili na medijske hajke ili erotične opise svakodnevnih aktivnost regionalnih starleta, potpuno podivljao.

“Avaz ne objavljuje obnažene žene, eventualno možeš poslati neku sliku u kupaćem, pa će redakcijski kolegiji odlučiti ispunjavaš li kriterije”, napisao je primitivni Haždović, da bi zatim poručio: “Ako baš želiš da budeš obnažena, preporučujem ti pronhub.”

Iako se ne može ništa bolje očekivati od Hadžovića, novinara medija u kojem se, po njegovom vlastitom priznanju, redakcijski kolegij, pored svakodnevnog izmišljanja afera, bavi voajerstvom i onanijom, ipak ovakve brutalne mizogine uvrede morale bi naići na osudu, kako novinarskih udruženja tako i organizacija koje se bave zaštitom ženskih prava.

Ako do osude ni ovaj put ne dođe, onda možemo tvrditi da su seksističke uvrede Danijala Hadžovića ustvari i stavovi navedenih udruženja. Jer, šutnja je odobravanje.