Videoton je bio mađarski klub iz Székesfehérvára, grada od oko 100.000 stanovnika. Ekipa koju je vodio Ferenc Kovács bila je pravo iznenađenje Kupa UEFA 1984/85.

Videoton je u prvom kolu pobijedio čehoslovačku Duklu iz Praga, u izjednačenoj utakmici slavili su Mađari ukupnim rezultatom 1-0.

U idućem kolu Videoton je imao doista tešku prepreku: Paris Saint-Germain, utakmicu u kojoj su Francuzi krenuli kao izraziti favoriti. Ali u Parizu su Mađari odigrali odličnu utakmicu pobijedivši s iznenađujućih 4-2. Ferenc Kovács i njegovi igrači u revanšu su također pobijedili sa 1-0. Bajka Videotona nastavila se i u osmini finala protiv beogradskog Partizana. U Mađarskoj su Mađari dominirali utakmicom sa uvjerljivih 5-0.

U četvrtfinalu ih je čekao Manchester United. U Manchesteru su Englezi slavili 1-0, no Videoton se još jednom pokazao kao ekipa koja može ravnopravno igrati protiv svakog protivnika. U revanšu su Mađari uspjeli napraviti pravi podvig. Pobiejdili su na penale, nakon što je utakmica okončana njihovom pobjedom 1-0. Briljirao je tokom penala njihov golman Disztl.

Sarajevski Željezničar je u polufinalu čekao Videoton. U prvoj utakmici, odigranoj na svom  terenu, slavila je mađarska ekipa sa 3-1. Revanš je odigran u Sarajevu, u vatrenoj atmosferi. Željezničar je vodio u 70. minuti rezultatom 2:0 i činilo se da su na korak do finala. Ali stoper Videotona Jozsef Csuhay dao je gol tri minute prije kraja meča i Videoton je bio u finalu.

Mađari su u finalu dočekali veliki Real Madrid koji je u prethodnom kolu nezasluženo eliminirao Inter. Naime, u utakmici odigranoj u Madridu Špancima je posao olakšalo vrlo domaćinsko suđenje. Osmog svibnja 1985. prva utakmica finala Kupa UEFA odigrana je u Székesfehérváru. Real Madrid je dominirao utakmicom i pobijedio golovima Michela, Santillane i Valdana.

Revanš je trebao biti samo formalnost, ali Mađari su ostali uspravni i ponosni i pobijedili golom u posljednjim minutama. Kup UEFA je pripao Realu, ali je to bila historijska pobjeda Videotona. Za Mađare je taj turnir čaroban, József Szabó bio je najbolji strijelac sa osam golova i tako iza sebe ostavio velikane pout Van Bastena i Rummeniggea. Videoton je kasnije nekoliko puta mijenjao ime. Danas se zove MOL Fehérvár FC i za njega igra napadač bosanskohercegovačke reprezentacije, Kenan Kodro.