Bivši član rukovodstva Federacije Bosne i Hercegovine i funkcioner Demokratske fronte Milan Dunović opet je uhvatio u laži predsjednicu Glavnog odbora Naše stranke Sabinu Ćudić. Istakao je i to da je takva praksa ništa novo za nju.

Na svom Twitteru profilu napisao je da je u ovom slučaju iznijela neistinu kada je rekla da je njegova stranka izmjenom Krivičnog zakona predlagala kaznu zatvora za "rad sa međunarodnim akterima na izmjenama zakona".

"Sabina Ćudić ponovno laže - ništa novo! Kaže da je DF izmjenom krivičnog zakona predlagao kaznu zatvora za "rad sa međunarodnim akterima na izmjenama zakona". LAŽ! Mi smo predlagali zatvor za prenos suvereniteta. Zašto javno promoviše ono što i SNSD, neka odgovori glasačima. Iako kaže da je to prijedlog zakona koji bi objeručke prihvatio Milorad Dodik i SNSD, nije li malo čudno, što je SNSD glasao protiv našeg prijedloga", napisao je Dunović.

Kako je napisao, DF predloži, Sabina Ćudić kaže da je prijedlog loš i onda SNSD glasa protiv, što znači da njihova koalicija funkcionira.

"Njeno vječno glumatanje i drska tvrdnja da "Prijedlog zakona kao da je pisao SNSD", iako je, zajedno sa njima bila eksplicitno protiv nas i pred kamerama, vikala i namjerno pogrešno tumačila sve, dokazuje samo jedno - Sabina Ćudić je jedna od najvećih političkih podvala u BiH", dodao je.