Jasno razumijemo šta se dešava i zašto. Znamo na kojoj je strani istina i pravda. Mi ne napadamo, mi branimo zemlju naših očeva i naše djece.

Imamo prave gvozdene ljude - naše ratnike na frontu.

Naša vojska je borbeno spremna i iskusna, zna i umije da se bori. Naši ratnici će sigurno pobijediti, uprkos svim kvantitativnim prednostima, jer jasno razumiju cijenu ove pobjede.

Ali vojska se ne može boriti bez podrške – potrebni smo našoj vojsci.

Moramo postati pouzdana pozadina, oni koji brinu o zemlji, dok je vojnici brane. Potrebni smo na radnom mjestu, mirni i uravnoteženi.

Sada je zaista teško ostati miran, ali je neophodno. Svi smo jako uplašeni i to je sasvim normalno. Ali nepotrebna panika i nemir je pomoć neprijatelju. Na to je računao, nanoseći ogroman udarac cijeloj teritoriji Ukrajine. Želi da trčimo, stojimo u redu, dodajemo gas u saobraćajnim gužvama, borimo se za vodu u prodavnicama, spavamo u tuđim krevetima ili njivama. On želi našu patnju i strah.

Neka ide u pakao!

Radimo dokle god možemo. A ako i ti možeš da radiš, onda je to najbolje što možeš da uradiš trenutno.

Budite oprezni. Zadržite smirenost i trezvene misli. Održavajte higijenu informacija i učinite sve da nas naša vojska nastavi štititi. Sada je vrijeme da svi postanu pravi heroji, a ne strip karikatura.

Preživjeli smo više od jednog rata, više od jedne revolucije i više od jedne krize.

Mi smo šampioni opstanka u teškim uslovima.

Ako mi ovo ne možemo preživjeti, ko može?

Stojimo!