"Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije ARBiH, te svim građanima koji su dali svoj doprinos u odbrani i očuvanju naše domovine, upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila, 30. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 17. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerksog) puka OSBiH" saopćeno je iz Ureda potpredsjednice FBiH.  

Istakla je da je formiranje Armije RBiH, 15. aprila 1992. godine, jedan je od naznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji naše zemlje, "dan kad su hrabri sinovi i kćeri naše domovine odlučno stali u odbranu svog naroda, zavičaja i svoje države". 

"Zahvaljujući njima, Bosna i Hercegovina je opstala te je i danas garant naše slobode i prosperiteta. Sjećanje na časnu borbu Armije Republike BiH, na hrabrost  njenih najboljih sinova, naša je moralna obaveza i trajni zadatak, uz veliko poštovanje i zahvalnost. Nažalost, mnogo je onih koji su u toj borbi  izgubili svoje živote i danas, kada obilježavamo značajne godišnjice, moramo se prisjetiti prije svega naših šehida, poginulih boraca, svih onih koji su dali ono najvrjednije što su imali, svoj život, ali i svih porodica naših šehida, ratnih vojnih invalida, svih boraca i učesnika u odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Naša dužnost je nastaviti borbu koju su oni započeli i u kojoj su istrajali, borbu za državu Bosnu i Hercegovinu, za mir i bolju budućnost generacija koje dolaze" poručila je Mahmutbegović.

(FENA)