Nakon što je u utorak hitno podvrgnut operativnom zahvatu zbog izljeva krvi u mozak, Refik Lendo, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, javio se iz bolnice, tvrdeći da se dobro osjeća.

˝U utorak navečer sam podvrgnut hitnom operativnom zahvatu na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Operacija je prošla na najbolji mogući način, a već danas sam napustio jedinicu Intenzivne njege i osjećam se dobro. Doktori su zadovoljni kontrolnim pregledima i postoperativnim oporavkom˝, napisao je Lendo u prvoj objavi na društvenim mrežama Facebook i X nakon odlaska u bolnicu.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine ovom se prilikom zahvalio ljekarima koji su ga operirali, ali i ˝ostalom stručnom, profesionalnom i ljubaznom medicinskom osoblju na Klinici za neurohirurgiju i Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te Bolnici Travnik˝.

˝Koristim ovu priliku da se zahvalim svim prijateljima, poznanicima, radnim kolegama, komšijama, predstavnicima međunarodne zajednice i svim građanima Federacije Bosne i Hercegovine koji su iskazali brigu, zaželjeli mi brz oporavak i pružili podršku meni i mojoj porodici˝, napisao je.

Ranije tokom dana, u izjavi za Faktor prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je da su neurohirurzi koji su uradili operaciju, dr. Eldin Burazerović i dr. Mersad Baručija, zadovoljni rezultatom i postoperativnim oporavkom.

˝U slučaju da oporavak bude išao dosadašnjim tokom, očekujemo otpust pacijenta do kraja sedmice˝, navela je prof. dr. Izetbegović.