Sport | 23.07.2023.

SVJETSKO PRVENSTVO U PLIVANJU

Lana Pudar bez finala Svjetskog prvenstva

Najbolju bh. plivačicu na SP očekuje i nastup u  disciplini -  200 m delifin, u kojoj je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Rimu  osvojila zlatnu medalju. Kvalifikacije na 200 delfin su na programu u srijedu, 26. jula

R.S./FENA

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nije se uspjela plasirati u finale utrke na 100 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u japanskoj Fukuoki. 

Mlada Mostarka bila je peta u svojoj grupi sa vremenom 57.34 i 10. u ukupnom plasmanu, što nije bilo dovoljno za finale.

Treba istaći da je 17-godišnja Pudar bila najmlađa učesnica polufinala.

Nakon fenomenalnog nastupa na juniorskom prvenstvu Evrope u Beogradu i osvojenje tri zlatne medalje, Lana će u Fukuoki nastaviti borbu za nova odličja.

Najbolju bh. plivačicu na SP očekuje i nastup u  disciplini -  200 m delifin, u kojoj je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Rimu  osvojila zlatnu medalju. Kvalifikacije na 200 delfin su na programu u srijedu, 26. jula. 

Osim Lane Pudar boje BiH na SP će braniti još troje takmičara. Danas će nastupiti i Jovan Lekić koji će plivati na 400 metara slobodno, dok će na 200 metara nastupiti dan kasnije. 

Iman Avdić će nastupiti 23. jula na 400 i 25. jula na 200 metara.

Posljednje nastupe imat će Adi Mešetović, kojeg 26. jula očekuje utrka na 100 metara, a 28. jula na 50 metara slobodnim stilom.

 

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Poginuo dvostruki prvak Evrope

Miralem Pjanić se oprostio od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine

Navijači Ankaragucua divovskom koreografijom uputili podršku Palestini

Bez volontera iz Rusije i Bjelorusije, odbijeni iz sigurnosnih razloga