Prema do sada prebrojanim glasovima, čiji su posljednji rezultati objavljeni na stranici Centralne izborne komisije BiH, Željko Komšić, lider Demokratske fronte (DF) u vodstvu je kao kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda na Općim izborima.

Komšić je osvojio 183.529 glasova ili 53,61 posto, u odnosu na protukandidatkinju Borjanu Krišto kojoj je povjerenje ukazalo 158.781 građana ili 46,39 posto.

Do sada je obrađeno blizu 85 posto glasova.

Podsjećamo, tokom noći, prema tada prebrojanim glasovima, smijenjivalo se vodstvo Komšića i Krišto.

Tokom press konferencije održane sinoć u izbornom štabu Demokratske fronte, na kojoj je Komšić u slavljeničkoj atmosferi predstavljen kao novi-stari član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, on je ocijenio da ovaj izborni uspjeh smatra rezultatom kampanje zasnovane na korektnosti, a nikako na bahatosti prema političkim protivnicima, grubosti i prljavosti.

DF-u je bitno, kazao je, da ostane u vlasti na svim nivoima u kapacitetu osvojenom na izborima 2018. godine ili čak i jačem, prenosi Fena.

Željko Komšić je čestitao svim članovima DF-a za njihovo zalaganje u predizbornoj kampanji, kao i svim izbornim pobjednicima i učesnicima kampanje, a posebno - svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine bez obzira na to jesu li njemu poklonili povjerenje na biralištima ili ne.