Jedan biznismen ostao je s 18.000 beskorisnih majica koje pogrešno najavljuju Englesku kao šampiona Svjetskog prvenstva u Kataru.

Navijač Karl Baxter bio je toliko uvjeren da će se najbolji nogometaši Engleske vratiti kući iz Katara kao pobjednici da je odštampao pobjedničke majice čak prije četvrtfinala. Ipak, ovo se na kraju nije isplatilo jer je ekipa Garetha Southgatea izgubila 2:1 od Francuske u četvrtfinalnom meču u subotu nakon što je Harry Kane propustio priliku da postigne izjednačujući penal.

"Imali smo gomilu praznih dresova koje smo kupili prije nekoliko godina, s kojima nismo mnogo radili, pa sam odlučio da se kockam na vrhu talasa na kojem je Engleska jahala i da odštampam neke majice kojima, na neki način, iščekujemo uspjeh. Pored beskorisnih majica koje sada imamo, kao navijač Engleske apsolutno sam potresen što smo ispali na ovaj način", rekao je 46-godišnji Baxter.

U poruci kupcima Baxter je pomalo šaljivo napisao: "Snizili smo cijenu ovih jedinstvenih artikala jer ih sigurno više nećete moći kupiti. Zato ovu majicu nosite s ponosom, dodajte je u svoju kolekciju, koristite je za čišćenje prozora... ne znamo."

Otac troje djece dodao je da iako troškovi izrade dresova nisu bili preskupi, a već ih je prodao nekoliko, ima još "asova u rukavu".

"Pošto su to majice osvajača kupa Engleske, uvijek možemo pokušati da ih prodamo ne samo kao slavljenje trofeja koji nikada nismo imali, već kao slavljeničku majicu jedine stvarne engleske pobjednice kupa 2022. godine – našeg fantastičnog ženskog tima Engleske", rekao je.

Majice su se prodavale po cijeni od 29,99 funti, ali se sada prodaju za 9,99 funti.