Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić preko svog Facebook profila obratio se federalnom ministru policije Rami Isaku. Poručio mu je da “pusti noge”, već da podigne “Federalnu šklopociju” i sleti u Čitluk ili Široki Brijeg, otiđe na doručak i kahvu te uzme fiskalni račun kad pojede, popije i plati.

Kao što je već poznato, Ramo Isak aktivan je na društvenim mrežama, ali i u teretani. Voli pozirati u potkošulji i trenerci s tegovima ispred sebe te se pohvaliti figurom. Ovaj put mu je Kapidžić poručio da se “prihvati posla”.

“Onda se vrati u Sarajevo i pokaži fiskalni račun iz zapadne Hercegovine Bošnjacima da konačno vidimo rezultate nametnute Nikšićeve vlade. Usput dole u kladionici uplati koju marku na sebe da ćeš politički preživjeti i ostati ministar kad ovo napraviš ako već vjeruješ u svoje mišiće. Lahko je spakovati Fadilu i onda sa sinom izvršiti desant na Srebrenicu gledajući iz zraka bivšeg premijera kako maršira sa svojim narodom putem spasa čekajući zatvor”, istakao je Kapidžić.

Kako je dodao, mišića i hrabrosti ima na pretek tamo gdje ne treba, a pameti i poštenja nigdje gdje treba.

“Lijepo su vas probrali i rasporedili. Nametnuli najbolje. Najbolje iz bošnjačke kvote. Najbolje cirkusante najtužnijeg cirkusa”, zaključio je Faruk Kapidžić.