Nakon što je Hakan Şükür izdao Türkiye i svoj narod, automatski je izbrisan iz historije fudbala te države. Sklonjene su sve slike u kompleksu nacionalnih fudbalskih selekcija Türkiye „Hasan Doğan“ koje sadrže lik Hakana Şüküra. 112 nastupa i 51 gol u dresu reprezentacije ništa je naspram učestvovanja u državnom udaru. Složio bih se, ispravno razmišlja narod i vlada Türkiye.

Jedan „prekaljeni as“ bosanskohercegovačkog fudbala već neko vrijeme izvršava mali državni udar. Zajedno s Vicom Zeljkovićem, nećakom Milorada Dodika, odlučio je da pokopa i posljednju želju za praćenjem naše fudbalske reprezentacije. Taj (ne)čovjek je Zvjezdan Misimović, velika nada srpskog fudbala, za čiju je juniorsku selekciju nastupao tokom vladavine Slobodana Miloševića. Put ka njemu svetom srpskom dresu ga je vodio do U21 reprezentacije SR Jugoslavije, za koju je odigrao i jednu utakmicu.

Tadašnji selektor mlade reprezentacije Vladimir Petrović Pižon ga je izbacio, poručivši mu da je debeo i spor.

Shrvanog srpskog talenta Misimovića je, prema mitu, Hasan Salihamidžić u teretani Bayerna iz Münchena ubijedio da nije sve izgubljeno i da postoji reprezentacija za koju može igrati i debeo. Pa je tako Misimović debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine pod Blažem Sliškovićem protiv Makedonije 2004. godine.

Godine 2006.  mnogo hrabriji reprezentativci nego danas su odlučili poslati otvoreno pismo bojkota prema rukovodstvu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Papir je potpisalo trinaest reprezentativaca, uključujući kapitena Misimovića. Odlučili su da neće nastupati dok rukovodstvo saveza ne podnese ostavke. Misimović je samo mjesec dana nakon toga potpuno promijenio ploču i tvrdio da nije potpisao nikakav papir i da ima sjajan odnos s rukovodiocima u savezu.

Početkom januara 2008. godine Meho Kodro je predstavljen kao novi selektor. Odlučio je napraviti najispravniju stvar, oduzeo je kapitensku traku Misimoviću, koji je izdao svoje saigrače, i dati je Emiru Spahiću, pravom lideru u svlačionici naše reprezentacije.

Pomalo smo prespavali tvrdnje pokojnog Miroslava „Ćire“ Blaževića, koji je tvrdio da nas je Misimović prodao u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala. Tvrdio je da je Misimović potpomognut srpskim lobijem lažirao povredu i nije nastupio u revanš utakmici, dok je tri dana kasnije bio igrač utakmice na utakmici „Wolfsburga“.

Uspio se posvađati Misimović i sa Safetom Sušićem, koji ga je opet zbog viška kilograma i loših igara odlučio klupirati. Nakon što je postigao gol protiv Bjelorusije, Misimović se okrenuo prema legendi fudbala Safetu Sušiću i psovao mu. Nije želio Pape kvariti atmosferu pa ga je odlučio zadržati.

Emiru Spahiću i Mehi Kodri je Mismović vratio višestruko za oduzimanje kapitenske trake. 2020. godine su Spahić i Misimović imenovani za osobe koje trebaju da pronađu novog selektora za Bosnu i Hercegovinu. Kada je naletio podobni Ivaylo Petev, Misimović je iskoristio utjecaj među saveznicima, grobarima bh. fudbala, u savezu i odlučio ga izglasati bez ikakvog uzimanja u obzir Spahićeve riječi.

Asmir Begović, nakon što je odlučio da neće više nastupati za našu reprezentaciju, javno je poručio da su Petev, Zeljković i Misimović kriminalci. Mehu Kodru je ekspresno smijenio nakon samo dvije utakmice na klupi reprezentacije ove godine, od čega je jedna bila pobjeda. Kada se sve ovo uzme u obzir, jasno je da njegovih 25 golova ne vrijede onoga što nam je radio svih ovih godina.

Ostajemo u nadi da, kada se jednom savez vrati onima koji vole ovu zemlju, zauvijek će biti izbrisano ime Zvjezdana Misimovića iz kompletne historije bh. fudbala. Sve njegove slike i dresove možemo poslati na adresu Trg Republike Srpske 1, Banja Luka, što je administrativni centar manjeg bh. entiteta. Sigurno tamo ima puno više zasluga za sve ono što je učinio, nego kod nas za svoje golove.

Nakon što to učinimo, morali bismo se i izviniti i uručiti neko ordenje Emiru Spahiću, Mehi Kodri, Safetu Sušiću i posthumno Miroslavu Ćiri Blaževiću, jer su sve ove godine imali u reprezentaciji igrača koji ima druge interese od onih bosanskohercegovačke reprezentacije.