Seks nije ubio Kosukea Nozakija. Iako je bilo blizu. "Jednom sam ostao bez zraka. Mislio sam da se utapam. Skoro sam izgubio svijest. To je bio šesti put da sam imao spolni odnos tog dana", napisao je u autobiografiji koja je postala bestseler 2016. godine. Nozaki je napisao i da je dijelio krevet s 4.000 žena. "Tajna vječne mladosti je zabava u spavaćoj sobi. Sa suprugom odlazim u krevet tri puta dnevno i ne trebam viagru. Ali znam da me toliki seks može ubiti", napisao je u nastavku biografije koju godina kasnije.

Seks nije ubio Kosukea Nozakija. Otrovan je. Konkretno, akutno trovanje stimulansima. Predoziranje metamfetaminom u njegovom krvotoku, prema obdukciji koja isključuje samoubistvo. To se dogodilo 24. maja 2018., tri mjeseca nakon što se oženio. Imao je 77 godina. Njegova supruga Saki Sudo, manekenka i bivša porno glumica, tek je napunila 22. Tada je bila glavna i jedina osumnjičena za ubistvo. Ali ostala je na slobodi. Nije postojao niti jedan dokaz ili svjedok koji je inkriminira.

Kad bi se priča o Kosukeu Nozakiju iznijela na veliko platno, film bi mogao započeti s mlitavim, crnokosim dječakom koji je prodavao kondome i alkohol na ulicama Tanabea, grada sa 70 000 stanovnika u zapadnoj japanskoj prefekturi Wakayama. Godinama kasnije, taj će mladić postati poslovni čovjek nakon što je otvorio nekoliko prodavaonica alkoholnih pića. Svoje je poslovanje proširio na poljoprivredu.

Došle su i žene. Posljednju suprugu je upoznao u jesen 2017. na aerodromu u Tokiju. Kupio joj je stan u glavnom gradu i davao joj 10.000 dolara mjesečno.

Nozaki je izašao iz anonimnosti kad je u svojim memoarima ispričao kako je u spolne odnose s 4.000 žena uložio više od 3.000 miliona jena (22 miliona eura). Niko ne zna je li se većina tih susreta dogodila samo u njegovoj glavi. No, graciozno ih je otjelovio u djelu koje je u Japanu bilo hit s 55.000 prodanih primjeraka.

Kad je japanski milioner pronađen mrtav u svom domu u Tanabeu, policija je saopćila da je Saki Sudo osumnjičena jer je bila u kući s njim. Ona je tvrdila da je pronašla Nozakija mrtvog na kauču. Policajci su kasnije ispitali domaćicu koja je također bila u kući. Onda su prije desetak dana utvrdili da je Sudo dala Nozakiju "otrovni koktel" malo prije nego što je umro.

Nikad za to nije bilo dokaza. Sedmicama nakon sprovoda Sudo je brzo djelovala kako bi osigurala bogatstvo svog pokojnog supruga. Dva mjeseca nakon smrti, imenovana je predsjednicom firme koju je Nozaki osnovao. Prema tvrdnjama japanskih medija, ona je nakon toga iz blagajne na svoj bankovni račun prebacila više od 300.000 američkih dolara, kako su utvrdili revizori koji su je optužili za pljačku firme i protiv nje podnijeli prijavu prošle godine.

Slučaj je sporo napredovao tokom ove tri godine. No, kada je u januaru jedan japanski časopis objavio da se Sudo planira preseliti u Dubai, policija je odlučila djelovati.

Sudo, danas 25-godišnjakinja, uhapšena je 28. aprila u Tokiju. Sada će tužitelji morati uvjeriti porotu, unatoč nedostatku dokaza i svjedoka, da je Sudo imala sredstva, motiv i priliku da ubije Nozakija. Za sada imaju samo dokaz da je žena na svom mobitelu tražila informacije o opojnim drogama koje bi mogle prouzročiti iznenadnu smrt i da je u kuhinji kuće u kojoj je Nozaki pronađen mrtav bilo tragova metamfetamina.