Tetris | 25.04.2021.

Huligani sinoć divljali u Mostaru, sukobili se sa građanima

Tri osobe su uhapšene nakon sinoćnjeg divljanja huligana, odnosno grupe navijača NK Zrinjski na ulicama Mostara, potvrđeno je u MUP-u HNK.

R.I.

Policija traga na identifikaciji ostalih učesnika nereda, u kojima je prouzrokovana značajna materijalna šteta.

Kako se navodi, grupa od 50-ak navijača ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala, s ciljem izazivanja nereda, te je došlo do sukoba sa mještanima i pojedinim članovima navijačke grupe Veleža Red Army.

Korištena su pirotehnička sredstva, letjele su boce i kamenice, a incidenti su nastavljeni potom na širem području. Još nema preciznih informacija o povrijeđenima. Neredi su se odigrali nakon ponoći, odnosno znatno nakon policijskog sata koji je počeo u 21 sat.

Inače, jučer je u Mostaru odigrana utakmica između Zrinjskog i Sarajeva, a iako navijači ne mogu ući na tribine, jedan broj navijača Zrinjskog nakratko je prekinuo meč ubacivanjem preko ograde baklji i dimnih bombi na teren.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Indonezija dobila novi glavni grad

Sindikat upozorava na urušavanje državnih institucija BiH

Rusija ne mijenja kurs: Lavrov izjavio da Rusija vidi diskriminaciju Hrvata u BiH

Papa Franjo u prvoj ovogodišnjoj audijenciji primio Željka Komšića